Wie zijn we

CHANTAL HAD EEN IDEE

Uden centrum bestaat voor 45% uit 65-plussers. Er worden al verschillende activiteiten georganiseerd voor deze doelgroep, maar…het kan soms leuker, spannender, interessanter, gezonder en inspirerender! Mijn oude woonomgeving bestond uit 65-80 plussers en dat waren heerlijke ondernemende buren met veel ervaring. Daarmee en daarvoor wilde ik een jaarlijks event opzetten. Een feest blijft je bij! en geeft je kans voor nieuwe ontmoetingen. Beginnen met nieuwe activiteiten geeft energie op lange duur. Vanuit dit idee werd Enjoy65! geboren.

ROSELINDE ORGANISEERT MEE

Enjoy65! past heel goed bij mij en hoe ik denk over ouderen en ouder worden. 65-plussers worden in onze samenleving vaak als één ‘grijze massa’ gezien, een kwetsbare groep waarvoor we ‘activiteiten’ moeten bedenken. Als toegepast gerontoloog denk ik daar anders over. Ik zie 65-plussers als een kleurrijke en diverse groep mensen die zelf prima kunnen én willen bedenken hoe invulling te geven aan betekenisvolle en sociale tijdsbesteding. Enjoy65! ontwikkelen we daarom ook samen met de doelgroep. Als sociaal ondernemer en eigenaar van het projectbureau Zinnovia (www.zinnovia.nl) zet ik een deel van mijn tijd als vrijwilliger in. Dit jaar doe ik dat voor Enjoy65! Zo maak ik mijn eigen woonplaats een stukje seniorvriendelijker. Wat mij betreft wordt Enjoy65! een kleurrijk en bruisend feest, waar je niet alleen (nieuwe) mensen kunt ontmoeten maar waar ook ruimte is om (elkaar) te inspireren en stimuleren om nieuwe activiteiten en doelen te vinden voor een nieuwe levensfase.

EN OOK FIEKE ZEGT .. OK!

Fieke doet ook mee. Na een vol leven met mijn gezin en fulltime baan, zocht ik naar mogelijkheden om al die vrije tijd zinvol en leuk in te vullen. Dat is gelukt! Zoals o.a. met heel veel plezier in drie klassen op de vrije school de juffies assisteren als handwerkoma. Toen de oproep van Enjoy65! voorbij kwam heb ik me meteen aangemeld om in de werkgroep plaats te nemen. Ik hoop mijn steentje bij te dragen om van Enjoy65! een eigentijds evenement te maken voor de moderne energieke oudere jongere van 65+.